Stora tjejen

Den 2016-08-11, kl 07:18:08
Filed in Mat, Småbarnsliv | Kommentarer: 0

Igår var lilla Vs första dag av inskolning på förskolan. Min lilla tjej har blivit stor. Kan inte fatta att denna härliga, långa tid med en förälder hemma är slut. Nu börjar ett nytt kapitel. Hon var i alla fall glad och hittade massor av saker att leka med. Det var nästan inga barn där så pedagogerna hade massor av tid. Idag följer lilla N med på inskolningen. Jag är inte så orolig för dem. Mer för mammahjärtat som brister en smula. Men å vad glad jag är att barnen går på denna förskola i lilla staden istället för den lilla N gick sitt första halvår. Detta blir bra.

Förutom föris så har vi lagt denna vecka på att fixa hemma. Barnens rum är nu klart, vi har målat en byrå, lägger om stensättningen på uteplatsen, gräver om en rabatt, gjort vår egen paneer och annat viktigt. Vi gör som vanligt en sak i taget, väldigt strukturerat. Eller så har vi vänt uppochner på hela huset... Men, snart är vi redo för höst. Vilken sekund som helst.


Full rulle

Den 2016-08-02, kl 20:41:37
Filed in Hemmafrun funderar, Småbarnsliv, Utflykt | Kommentarer: 1

Vi har haft lyxen att få ha långa, lediga somrar ihop de senaste åren (hurra för föräldraledighet) och så även denna. Nu har vi påbörjat tredje veckan på semestern del två. Imorgon åker vi mot Legoland. Någon är sjukt peppad!

Resterande tid har vi fortsatt hänga i stugan med vänner och familj. Öar, Strömma framlodge (åk!), Österö fårfarm, Varberg, Ullared (obligatoriskt!) och lite annat har besökts. Sedan har det druckits galna mängder kaffe, fiskats krabbor, pratats och skrattats. Men än är det inte slut. Heja sommar och ledighet!