Kaffe på trappen

Den 2015-03-28, kl 11:45:03
Filed in Flytten, Småbarnsliv | Kommentarer: 1
En av de absolut främsta anledningarna till att ha ett hus är att man kan dricka förmiddagskaffe på trappen, näst följt av att barnen kan leka i trädgården. Nu är tiden inne. Glädje!

Han och jag. Delar en kaffe och äpple. 






Vardag

Den 2015-03-24, kl 10:52:07
Filed in Hemmafrun funderar, Småbarnsliv | Kommentarer: 0
Det är ju inte första gången jag skriver om vardag. Ändå ett av mina favoritämnen. Men vardagen ser så galet annorlunda ut nu med två barn än den gjorde förr när det var jobb, ens intressen (!) och kompisar som gällde. Igår hade vi en riktig ärkevardag. Barnen och jag var hemma hela dagen och tog det lugnt. Minst sagt välbehövligt efter ett par ganska hektiska (observera hektiska i en barnfamiljs värld) dagar. Vi gjorde absolut noll och ingenting. Inte någon av minafavoritsysslor direkt, men det var detdär med att det tydligen kunde vara nyttigt att ha tråkigt ibland. Undra om det är sådant man typiskt tänker om sina barn, men inte om sig själv. På kvällen fick jag i alla fall komma ut. Själv. På bokcirkel. Det var ett bra avslut på dagen. För första gången på evigheter var nog inte jag den som var mest förvirrad. 




Idag har lilla V och jag promenerat i solen. Låt mig bara säga att vardag passar mycket bättre ihop med sol än med rusk. So long! 




Våren är i antågande

Den 2015-03-14, kl 08:04:40
Filed in Flytten, Hemmafrun funderar, Småbarnsliv | Kommentarer: 4
Varje år när våren kommer tänker jag på Narnia. Ni vet när det goda övervunnit det onda kom våren tillbaka. Riktigt så dramatiskt är det ju inte här med årstider, men det är något totalt och definitivt positivt när solen börjar värma och naturen börjar leva igen. 

Vi har börjat leva utomhus. En av de stora anledningarna att jag längtade efter att flytt till hus var för att kunna sätta mig på trappen på förmiddagen och dricka kaffe, vilket jag nu gör. Och det är precis så härligt som jag hade föreställt mig. Vi har införskaffat lämpliga gungor också så det är win-win. På eftermiddagen hänger vi på balkongen som byggdes förra året. Glädje!




Det var dagens funderingar. Nu tycker lilla N tydligen att jag är lite tråkig när jag inte leker att kuddarna är presenter medan de andra två sover.