Semesterintressen

Den 2015-07-30, kl 17:42:26
Filed in Kalas, Shopping, Utflykt | Kommentarer: 2
När sommaren inte leverera några mängder värme och ledigheten spenderas ihop med många (visserligen fina) människor på liten yta måste andra alternativa sysslor än att bada utforskas. De senaste dagarna har lillasyster (som för övrigt fyller 30 år idag! Yes!), herr F och jag övat på att segla. Teots att det inte står någon med barsk stämma och skriker vid stranden eller tittar på oss i kikare går det över förväntan. Och "skota" är för evigt fastpräntat i minnet så seglet är sträckt och fint. Det har kapsejsat, övats slag och skrattats. Både i båten och under förberedelsena. Speciellt våtdräkterna bidrar med viss munterhet. 




Sedan har vissa gamla intressen underhållits. Såsom att äta och fika. Idag gjorde vi ett besök på strömma farmlodge. Rekommenderas. 


Vi har även shoppat och loppat. Funkar bra även i regn. Men nu lyser solen. Sanning. Jag sitter ute i klänning och räcernjuter. Nu ska här kalasas! Över och ut. 


Vitsen med ledighet

Den 2015-07-16, kl 23:45:27
Filed in Småbarnsliv | Kommentarer: 3
Halva vitsen med ledighet och sommar är att sitta uppe halva nätterna och ta långa sovmorgnar. Människor under fyra år verkar ha sjukt svårt att förstå detta. Hur svårt kan der vara? Människor över 30 år verkar ha väldigt svårt att gå och lägga sig på kvällen (slöseri med tid liksom) vilket resulterar i kortare nätter. Såklart. Så nu blir halva vitsen med ledighet och sommar istället att se hur många koppar kaffe man kan svepa innan klockan tio och hur man bäst kan lura till sig en powernap dagtid. Jag börjar bli rättså grym på detta. Tur att de små människorna är så söta att man gillar dem (i alla fall nio av tio dagar, eller åtta av tio. Kanske) även i den okristliga timme de väljer att starta dagen. 




Östergötland

Den 2015-07-15, kl 07:32:53
Filed in Resa, Småbarnsliv, Utflykt | Kommentarer: 0
För en och en halv vecka lämnade vi vårt hem i broderns och grannarnas händer för att åka till Östergötland. En vecka spenderades med hela herr Fs uökade familj och nu har vi varit ensamma några dagar. Östergötland har mest bjudit på mulet väder, men det har inte hindrar oss från att bada. Både ute och inne. Igår tog vi genvägen över skogen och åkte till Finnspång för att bada på äventyrsbadet med de finaste skåpen i omklädningsrummet. 


En hit. Inte så mycket för skåpens skull, men bikinibilder kommer inte att läggas upp på bloggen så håll till godo med ett skåp. På kvällen nattbadade vi med fladdermössen. Inte en hit. Mer en flopp. 

Mycket tid har gått till att bara hänga, men vi har även hunnit med att åka zipline (kände oss troligtvis mer äventyrliga än vi egentligen var), basta vedeldad bastu, handla ytterligare en vagn till vårt nu (troligtvis) kompletta vagnstall och leka. 





Nu lovar väderappen lite sol så vagnen ska invigas och vi ska försöka ta oss till en lämplig sluss och kolla på båtar. Halv åtta känns som en sjukt lämplig tid att börja en utflykt. Tjingeling!