Uppiggning

Den 2013-04-28, kl 11:13:38
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0

Inget piggar upp en trött outfit som lite rött läppstift och solglasögon. Välkommen söndag!

Igår firade vi den fantastiske herr F. Vi fick dock vänta 45 minuter innan födelsedagsfrukosten kunde inmundigas då inte affären öppnar förrän åtta. Hej småbarnsliv. Sedan löplabbet för present, handla kalasmat och middag med storfamiljen. Kvällen avslutades med spel och te vid köksbordet. Fin dag!


Omnämnande

Den 2013-04-27, kl 00:01:26
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0

Vill bara göra ett omnämnande. Min fina vän, fru M, hon som stryker alla kläder. Hon inte bara stryker. Hon är en hejjare på det mesta. På att prata, lyssna, tramsa, vara allvarlig, blommor, fika, shoppa, springa, inreda och mycket mer. Utöver det är hon en tuff brud i lyxförpackning med ett hjärta av guld och en fantastisk familj. You go girl!


Planen som inte blev som det var tänkt

Den 2013-04-25, kl 22:30:43
Filed in Allmänt | Kommentarer: 1

Planen var att jag skulle gjort ett hejdundrande inlägg om min stora dag. Så blev det inte. Men jag har deklarerat och druckit vatten ur vinglas till middagen. Det är vad jag skulle kalla guldkant på tillvaron. Eller ja, inte deklarationen. Men så länge man får ut pengar efteråt så känns det helt okej. Nu blir det natt.


Födelsedag i veckorna tre

Den 2013-04-25, kl 10:56:02
Filed in Småbarnsliv | Kommentarer: 1

Igår kom finfina vännen S med tårta och present. Hon hade släpat runt en tårtbotten, grädde och annat viktigt på vagnen på en massa saker innan den slutligen hamnade på mitt köksbord. Lycka! Vilken glädje att få ha människor i sitt liv som inte bara lyssnar, pratar, skrattar och gråter med en, utan även kommer med finfin kost för tröstätandet. Inte att förakta.


Long time, no see...

Den 2013-04-24, kl 08:21:00
Filed in Jobb, Småbarnsliv, Utflykt | Kommentarer: 0

Fattar inte hur fort dagarna går nu. Blogginläggen haglar inte in direkt, men jag skyller också lite på tekniken. Känns alltid skönt att lägga ansvaret utanför sig själv. Sanning.

Helgen gick i lugnt tempo med lilla N som var sjuk var 48 timme. På minuten. Stackars liten. En sväng till Vårgårda, grill i Fiskebäck, årets första bad för herr F, mycket god mat och som avslutning en toppenföreläsning om Vi-känsla. Mer kollektivt tänkande åt folket!

Här kommer en variant av dagens. Utan huvud. Jag har hjälmfrisyr... Plus att jag inte lyckades få till en bild på hela mig. Observera den fina kontorsstolen, papperskorgen och kommunalgolvet. Vardag!

En inte helt kry liten kille. Men fin i håret!


Köket

Den 2013-04-20, kl 18:19:47
Filed in Småbarnsliv | Kommentarer: 0

Nu är köket äntligen klart. Eventuella tidigare planer på mer arbete där är (troligtvis) bortglömda. Ett golv, socklar och lister senare så ser det ut såhär. Eller ja, herr F har städat också.


Fredagsmys

Den 2013-04-19, kl 19:38:04
Filed in Småbarnsliv | Kommentarer: 0

Fredagsmys blir väl aldrig så aktuellt som när man jobbar och har barn. Hemmakväll känns ganska givet (i alla fall med en kräksjuk unge) och det lilla extra är så galet förtjänt. Första hela veckan har förflutit. Inte utan katastrof, men dock förflutit. Och en liten katastrof mitt i veckan gör väl oss ändå bara alerta va? Njuter nu av kvällssol på balkongen. Eller rättare sagt: njuter av vetskapen att vi har kvällssol. Själv sitter jag inne. Ha en fin kväll!


#Oerhörtläckrabilderpåmat

Den 2013-04-17, kl 22:11:08
Filed in Mat | Kommentarer: 1

Till herr och fru T - en matbild. På den godaste Crème bruleen som avslutning på födelsedagsmiddag med kär vän. Tack fru G för finfin vardagslyx.


Dagens

Den 2013-04-17, kl 08:22:00
Filed in Shopping | Kommentarer: 1

Utifrån efterfrågan från en av mina mest trogna läsare har jag nu bestämt mig för att börja med dagens outfit igen. Jag kanske slutar imorgon, vem vet. Men håll till godo. Jag bjuder på gammal vit skjorta, ärvda jeans och halsband jag köpte för fem kronor på JC i Alingsås. De kan sin rea där. I sanning.

Jag har sett att de riktiga bloggtjejerna tar bilder uppifrån numer, så då testar väl jag det också.

 

Jag bjuder även på mitt senaste försök med gelénaglarna. Inte helt lätt detdär med fransk manikyr. Efter jobbet bär det av till stan för att fira födelsedag med min fina vän S. Fint som snus. Ha en bra dag nu!


Jobb=bloggtorka

Den 2013-04-16, kl 18:13:07
Filed in Shopping | Kommentarer: 1

Sova, jobba, äta, leka, mysa, kolla TV-serier, sova, jobba... Ändå inte så illa!

Helgen bjöd på vila, en sväng till stugan och dumplings hos lillasyster och svärbror. Förkyld lilla N och mig själv ledde till ytterst lugnt tempo.


Välkommen till verkligheten

Den 2013-04-12, kl 08:57:30
Filed in Shopping | Kommentarer: 0

Chocken som sätter in när man inser att det inte räcker att ta sig till jobbet och dricka kaffe. Man ska arbeta också. Ta ansvar, jobba övertid, vara engagerad, trevlig och så vidare. Men ge mig några veckor så är jag nog mig själv snart.

Idag skulle jag få sova lite extra länge, men lilla N tyckte det var ett ypperligt tillfälle att ta tidig morgon. Så en lekstund, bad och långfrukost senare är jag nu på plats. Hej fredag!


En ny människa

Den 2013-04-10, kl 22:33:00
Filed in Hemmafrun funderar, Jobb, Shopping | Kommentarer: 1

Jag går och lägger mig som hemmafru, vaknar som förvärvsarbetande. Komplett med gelnaglar (tack familjen M), pappas gamla klocka och en hejdundrande förkylning.

Sista dagen har mest spenderats i soffan med näsdukarna i högsta hugg. Men jag har hunnit köpa vattenfast mascara - vilket tydligen ska vara nödvändigt, dricka dagledigkaffe på Da Matteo, fira en trevlig återflytt till Göteborg och fixa piffiga naglar. Ett inlägg om födelsedagen skall ordnas inom sinom tid, men nu blir det till att sova så jag är redo för kidsen. En era avslutas och en nygammal inleds. Jag känner mig förväntansfull och nästan lite pirrig. Men trots ändrad status så får nog bloggen bestå ytterligare en tid. Vissa saker ändras ju inte trots allt. Sov sött!


Dirty thirty

Den 2013-04-09, kl 15:09:42
Filed in Shopping | Kommentarer: 1

Föregående inlägg kom en dag för sent. Teknikens under. Men idag firar vi födelsedag för hela slanten. Frukostkalas, presenter, Hagabadet och nu utflykt till okänd destination i mina nya rosa Palladium. Kan det bli annat än bra?


Tillbaka till verkligheten

Den 2013-04-09, kl 15:07:29
Filed in Shopping | Kommentarer: 0

Efter att ha levt i storfamilj de senaste veckorna är vi nu tillbaka i vår vardag. Det känns tomt, både att bo själva och att pappa är borta. Begravningen var fantastiskt fin och det är skönt att den är gjord, men väldigt jobbigt också för nu är han verkligen borta. Låt mig bara erkänna att jag nog inte är så kul att leva med just nu. Men - solen skiner, fåglarna kvittrar och jag är fortfarande ledig. Detta innebär kaffe på en parkbänk och i eftermiddag troligtvis sista dagfikat med mammagänget. En ny tid väntar och jag vill fortfarande tro att The best is yet to come!


Se men inte röra

Den 2013-04-04, kl 12:41:00
Filed in Allmänt, Shopping | Kommentarer: 1

Sista spurten på ledigheten nu. Endast en vecka kvar. Lilla Ns mormor har inhandlat solglasögon åt honom och vi har laddar för eftermiddagskaffet på altanen med att köpa grodbakelser, jitterbuggare och lyxbakelser. Lilla N var omåttligt road av bakelserna och hade gärna tagit på dem alla. Undra var han fått den genen ifrån...


Fördelarna med att ha ett hus

Den 2013-04-03, kl 18:42:35
Filed in Shopping | Kommentarer: 0

• Man kan sitta på altanen.
• Man kan grilla precis utanför köket.
• Vid behov kan barn sova utomhus i barnvagn.
• Man har inga grannar precis inpå så pianospel nattetid är en möjlighet.
• Man kan hänga en egen gunga precis utanför köket.

Utifrån ovanstående tittade vi på ett hus idag. Men det var inte Huset. Så vi bor (som tur var) kvar i vår fina lägenhet i stan en par år till.


Dubbelledig och dubbellyx

Den 2013-04-02, kl 23:14:10
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0
Jag bjuder dagen till ära på ett självporträtt taget i vår hall som är så rogivande och välstädad.
 
 
Både herr F och jag är lediga fram tills jag börjar jobba igen i mitten av april. Känns sjukt lyxigt. Att både få sitta ute i solen och njuta och göra det tillsammans med sina två bästa. Dubbellyx helt enkelt! Dagen har bjudit på småtriviala, men ändå trevliga saker, såsom att göra barnmat (kycklingköttbullar - vansinnigt smidigt), besök på BVC, lunch på stan, inköp av svart klänning (kunde varit kul, men var bara sorgligt) och fika i solen. 
 
Lycka är att få ett bord på uteserveringen en av vårens första varma dagar.
Alternativt att få dricka ur mugg.
 
Imorgon återgår vi till verkligheten. Den delen av verkligheten som jag mellan varven låtsas inte finns. På fredag begravs min älskade pappa så imorgon åker vi hem till mamma för förberedelser. Men mitt i all bedrövelse måste jag säga att leva i storfamilj inte varit så dumt. Ingen har trivts bättre än lilla N. Han och hans mormor är galet tighta numer. Det är nog ändå vad som menas med every cloud has a silver lining.