Liseberg

Den 2013-09-29, kl 09:09:40
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0
Igår var det äntligen dags för Liseberg. Svärmor har en otrolig förkärlek för karuseller så hela familjen gick dit tillsammans. Eftersom det är mycket som görs på helgerna fick vi inte till en dag som alla kunde förrän nu, i slutet av september. Så påbyltade med vantar och mössor drog vi runt tillsammans med halva Göteborg. Mysigt. 

Såhär på äldre dar (?!) har jag blivit en dålig åkare. Det får inte snurra. Eller vända för snabbt. Då mår jag pyton. Bergochdalbanor och sånt som bara går upp och ner däremot, det är livet. Men alltså atmosfear. Det är inte ofta jag tror att jag ska ramla ur. Men här. Fy tusan vad läskigt. Och galet skoj! Den rekommenderas. Nu ska en riktig raring barnvälsignas och kalasas för. Hurra för lilla N!






Jobblunch

Den 2013-09-27, kl 16:03:52
Filed in Allmänt | Kommentarer: 1
Idag slutade en finfin kollega. Vi firade av henne och in min nya lön med lite lunchshopping på torget. Yey! Sen att jag inte lyckades konsumera något, det är en annan femma. Jag har hur som helst firat ut henne med oförsvarligt stor mängd äpplepaj. Nu: 32 min jobb till innan vi tar helg. 






Helgen som var

Den 2013-09-18, kl 19:13:08
Filed in Allmänt | Kommentarer: 1
Helgen (sedan föregående uppdatering) bjöd på häng i Vårgårda i 110 med galet hög ljudnivå. Sedan middag hos goda vänner, lunch för 12 pers hemma i vårt vardagsrum, lek på lekplatsen med matchande regnkläder och söndagsmys mer tillhörande moff hemma hos familjen M. Så ska en helg vara! 









Morgon

Den 2013-09-14, kl 11:01:33
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0
Lycka att få sova till halv åtta, leka med lego i sängen (!) och äta finfrukost. Nu är vi på väg till Vårgårda, bordet och bästa kusinen. 



Vanlig vardag

Den 2013-09-12, kl 19:50:00
Filed in Allmänt | Kommentarer: 1
En vanlig vardag cyklar jag till jobbet strax efter sju. Eller kanske halv åtta. Eller åtta... Sedan jobbar jag, skrattar en stund med kollegorna, sliter mitt hår över något som kan kännas olösligt, dricker en eller tre koppar inte så gott förvaltningste, förhoppningsvis löser detta något, cyklar hem och leker med lilla N. Idag har vi provat att baka ihop. 
 
Jag vet inte riktigt hur vi tänkte där, om vi tänkte, när vi bakade med lilla N. Hur som helst älskade han smet. Typ mer än vad han älskar sina föräldrar. Ja, ni hör ju. Det blev gråt och tandagnisslan när kakorna blev kakor. Barnet mutades. Jag har hört att socker är viktigt för hjärnan. 
 

 

Nu har jag landat i soffan med ovan nämnda kakor och herr F är på viktigt möte. Hej vardag. Över och ut!
 


 

Höst?

Den 2013-09-10, kl 12:35:51
Filed in Hemmafrutips | Kommentarer: 0

Är det så att hösten är här nu? Löven börjar bli gula, luften är kall och klar och vardagen är i full gång. Inte mig emot. Gillar höst med allt nytt, rutiner och fåfänga förhoppningar om att detta är hösten då jag ska... (Valfri föresats) Ändå riktigt gött att kunna sitta ute i solen och njuta fortfarande. Fint med lite paus från arbetsdagen.


Vardag i all ära, men jag längtar lite tillbaka till...

Den 2013-09-08, kl 20:45:30
Filed in Hemmafrutips | Kommentarer: 0

...långa morgnar, cykelturer med lilla N, varma bad, långa båtturer och sena kvällar.


Bordet

Den 2013-09-07, kl 23:37:41
Filed in Hemmafrutips | Kommentarer: 2

För ett gäng år sedan knep herr F och jag ett fint bord vid tömning av en släktings hus. Det förvarades en längre tid på vinden i en lada innan det förflyttades till mammas garage när vi köpte större lägenhet. Sedan har det stått där i väntan på att lackas om och sedermera få delta i finare middagsbjudningar. Igår kväll åkte jag på galej och herr F gav sig på bordet med t-röd, skrapa och slipmaskin. Idag skulle vi fortsätta, men behövde köpa mer sandpapper. På vägen dit gick vi en sväng på årets happening i Vårgårda. Lions loppmarknad. Och där, mitt bland allsköns bråte, stod det bordet vi egentligen skulle ha. Det väntade på oss och sådant ska man bara inte stå emot. Vi bytte det mot en hundrig (kap!) och nu har vi alltså två halvfärdiga matsalsbord. Utöver det har vi sex stycken stolar som ska fixas till. Behöver jag förtydliga att det inte får plats en endaste bil i mammas dubbelgarage... Men framåt våren 2015 ska vi nog ha fixat till både det ena och det andra. Såatte. Nu blir det till att sova och drömma om sandpapper 180, doften av t-röd och varmt trä.


Skärpning

Den 2013-09-07, kl 17:55:02
Filed in Hemmafrutips | Kommentarer: 0

Nu får det blir skärpning på bloggandet! Om ni har riktig tur kanske ni får bordshistorien framåt kvällningen. Någon som behöver ett halvslipat matsalsbord förresten?

Nu ägnar vi åt oss att åka skytteltrafik Gbg-Vgda. Yiha! Men ibland kan det vara värt det för att hinna med allt som den rastlösa icke-hemmafrun önskar hinna.


Jag - en pysselwannabe?

Den 2013-09-01, kl 14:00:32
Filed in Hemmafrutips | Kommentarer: 0

Jag och pyssel går inte ihop. Den enkla anledningen är jag inte har tålamod. Inte till att planera, köpa eller göra klart. Framför allt inte till att städa efter. Men härom dagen sprang jag på finfint silkespapper till fyndpris så idag har jag (och lite herr F) gjort pompoms. Jag vet, alla har redan gjort det för länge sedan, men se ovanstående förklaring. Så, ett gäng vik, klipp och fix senare sitter det tre aningens ojämna bollar bredvid vårt sovrumsfönster. Sjukt nöjd med mig själv. Men nu blir det nog inget mer pyssel förrän någon gång tidigast våren 2015.