Så in i Norden härligt

Den 2015-04-20, kl 14:35:27
Filed in Småbarnsliv | Kommentarer: 0
För ett tag sedan sa jag att jag inte kunde klara några motgångar innan kaffe. Under våren är detta endast delvis sant. Om solen skiner kan jag klara av en eller max två (men då måste jag ha sovit minst sju timmar) mindre motgångar även utan kaffe. Men på tredje motgången är det garanterat kört. Oavsett hur länge jag sovit. Så är det bara! En naturlag skulle jag nog säga. Just nu har jag noll och inga motgångar i sikte. Ett barn sussar i vagnen på balkongen, ett barn leker alldeles tyst och nöjd (mycket mystiskt) på sitt rum och en styck mamma ska läsa ut bokcirkelsboken. 




Det är för övrigt fler än jag som trivs under våren. Speciellt efter att ha fått äta en relativt stor degklump som skulle ha blivit kakor till kvinnoarbetshelgen. Men frukta inte ty vi gjorde dubbel sats! 


Hur man vänder en dag

Den 2015-04-17, kl 15:01:31
Filed in Hemmafrun funderar, Småbarnsliv | Kommentarer: 1
En instruktionstext i flera steg. 

1. Vakna alldeles för tidigt (gärna efter att ha sovit ruttet några nätter för att maximera effekten) av en unge som inte vill sova, vill ligga nära och låter. Mycket. Efter detta steg finns möjlighet för både bra och mindre bra fortsättning. 

2. Barnet somnar om efter en timme. Du är klarvaken. Fail! För att vända gå vidare till nästa steg. 

3. Få kaffe, tidning och lite lugn och ro eftersom barnen sover. Score!

4. Ta upp samma unge som vaknat igen och är på strålande humör. Men - ramla ner för trappan med sagda unge på armen. Garanterat fail. Detta är dock inget jag rekommenderar. Bättre att spilla ut mjölk eller något annat irriterande man kan (men inte bör) gråta över. 

5. Vidta nödvändiga åtgärder såsom söka sjukvård (eller torka golvet om man spillt mjölk). Barnet visade sig ha fått ett blåmärke endast. Tack gode Gud! 

Det är viktigt att nu känna sig som en urvriden disktrasa för att uppnå bästa effekt i nästa steg. 

6. Få besök av fenomenala kvinnor. Och present. Gärna väldigt fint halsband helt i sin smak. Och ha en glad unge trots blåmärke. 






Slutfört projekt

Den 2015-04-13, kl 20:40:33
Filed in Hemmafrutips, Småbarnsliv | Kommentarer: 5
Slutfört projekt - ett av två... Hundra... Tusen... Typ. Hur som helst. Matchande leggings till mina skatter. Jag älskar matchande kläder på barn. Det är så ljuvligt sött och så härligt när man bara kan bestämma. Så jag passar på. När de vägrar får jag väl börja sy matchande kläder åt mig och herr F. Hur tror ni han skulle klä i giraffmönster? 







Projekt

Den 2015-04-08, kl 14:14:26
Filed in Allmänt | Kommentarer: 1
Jag är av den fasta övertygelsen att man ska göra ett projekt i taget. Det blir böttre, går snabbare, man är mer fokuserad. MoHahahahahah.... Det är nog bra detdär, men i verkligheten så är det mer allt på samma gång. Så denna veckan har jag (hitintills):

Slipat på en barnstol som ska måls om, grävt stubbar lite varstans, kollat på ny barnvagn till lilla V, slipat och laserat en av stolarna till baltanen och beställt färg för att spraya en lampa. Behöver jag säga att inget har blivit klart. Eller jo, en stol står faktiskt på tork. Alltså inte mest effektivt, men det är ju så eländigt tråkigt att bara göra samma sak hela tiden. Nu ska jag åka en sväng till biblioteket och sedan spendera resten av dagen med nästan i vädret. Herr F har lov så han har också varit delaktig. Övriga planer för lovet gick i stöpet för lilla N har vattkoppor. Inte skoj, men ändå gött att vi är två vuxna hemma nu. Todelo!












Glad påsk

Den 2015-04-05, kl 23:09:54
Filed in Fest, Småbarnsliv | Kommentarer: 0
Kristus lever, påskägget är uppätet och vi är långlediga. Tre av tre rätt. Helgen har firats med familj, fest med goda vänner, lilla Ns bebisar och häng på balkongen. Heja våren!