En annorlunda påskhelg

Den 2013-03-31, kl 23:51:00
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0
 
Påsk skulle ha firats med fest i Göteborg, men blev istället hemmahelg med familjen. Inget blir som man tänkt sig, men det behöver inte alltid betyda dåligt. All tid med familj, vänner och släkt har varit väldigt härligt, trots den fruktansvärda orsaken. 
 
 
Idag firades uppståndelsens dag i Fiskebäck. Lillasyster, herr F och jag pallrade oss upp tidigt för att sjunga och spela. En glädjens dag mitt i all bedrövelse. Vi höll dock på att inte komma in på morgonen, men det ledde bara till en stund i solen så det var inte helt fy skam. På eftermiddagen invigningsfikade vi på söder i sommarstugan och avslutade med film hemma i Götet. Tyvärr blev det lite abrupt avslut, men som sagt, inget blir riktigt som man tänkt sig. Sov sött!
 

 

Alltid älskad, aldrig glömd

Den 2013-03-29, kl 09:49:20
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0
Idag är det nio dagar sedan min älskade pappa sprang in i himlen. En fruktansvärd förlust för oss på jorden, men högsta vinsten för dem i himlen. 
 

Rapport från en tantfika

Den 2013-03-16, kl 11:07:00
Filed in Shopping | Kommentarer: 0

Tiokaffe i tunna koppar på fat, två sorters småkakor, bitar av frukt och trevligt sällskap. Så skall kaffe inmundigas.

 

 


Tjejhelg i Örebro

Den 2013-03-16, kl 09:43:06
Filed in Shopping | Kommentarer: 4

Vissa saker pratar man ju om för evigt utan att göra slag i saken. Att åka till Örebro och hälsa på fröken L är en sådan sak. Men nu äntligen blir det av. En tjejhelg i deras nya radhus. Ska bli grymt kul! När fröken L och jag var unga vuxna (på riktigt, inte vuxna som vi faktiskt räknas som nu) hängde vi i princip dygnet runt. Vi ägde världen och tyckte vi var ganska fantastiska. Vilket vi var. Och är! Men nu blir det inte så ofta på grund av att vi tydligen bestämt oss för att bo i olika städer. Trams. Men jag höll på att inte komma iväg på grund av lilla N som inte är helt kry. Men herr F försäkrade och bedyrade att de skulle klara sig så nu sitter jag här på tåget, spelar candy crush saga och tar bilder på mig själv när jag ser svår ut. Örebro - here I come!


Mitt äventyr

Den 2013-03-15, kl 21:21:29
Filed in Shopping | Kommentarer: 2

Inför min stora dag har jag önskat att få åka till New York. Det känns som en brist att inte ha varit där. Så nu har vi bokat en weekend där i september ihop med herr och fru T, aka lillasyster och man. Yiha!


Redan saknad

Den 2013-03-15, kl 09:13:00
Filed in Hemmafrun funderar, Jobb, Småbarnsliv | Kommentarer: 2
 
 
 
Jag har skrivit att jag ser fram emot att börja jobba, och det gör jag också. Men jag kan inte för mitt liv förstå hur jag skall kunna vara utan lilla N hela dagarna. Det gör ont i mitt hjärta när jag tänker på det. Visst är jag glad och tycker att det är otroligt viktigt att han och herr F skall få tillbringa mycket tid ihop, men det är skillnad på att veta det och känna det. Just nu vet jag det bara. 

Jaha, det lät deppigt. Men nu till det trevliga. Först skall jag äta småkakor hos Sara och lilla W och sedan på mammaträff med föräldragruppen. Inte illa för en fredag. Jag skulle ha tränat med lillasyster, men ett visst mått av halsont satte stopp för det. Men det blir ändå fredagsmys med taco efter och förhoppningsvis beställning av flygbiljetter till en viss världsmetropol.
 

Lyxig kaviar

Den 2013-03-14, kl 21:51:20
Filed in Shopping | Kommentarer: 0

Kaviar till naglarna skall man tydligen ha. Får se hur länge det sitter, men det är kul så länge det varar i alla fall.


Min tid

Den 2013-03-14, kl 17:20:54
Filed in Hemmafrun funderar | Kommentarer: 0

Min egen tid. Ett uttryck jag aldrig riktigt förstått förrän nu. Men på min egen tid gör jag bara saker som jag blir glad av och som gör att jag mår bra. Min bästa egentimma i veckan är mina sånglektioner. Fy tusan vad kul det är. Jag har en grym sångpedagog som är tokduktig själv och samtidigt så uppmuntrande. Jag känner mig lite småbäst när jag går därifrån. Så nu sitter jag här på vagnen med en go känsla i magen och beredskap för att ta mig an världen.


Mammons tempel

Den 2013-03-13, kl 21:16:17
Filed in Shopping, Utflykt | Kommentarer: 0

Ja, det är GeKås i Ullared jag pratar om! Skulle bara köpa lite... Har väl aldrig hänt. I alla fall inte sedan jag började tjäna egna pengar. Rekordet i att handla lite är nog 600 kr och det var då sannerligen inte idag. Är så trött så gårdagens löprunda känns som en lätt promenad i jämförelse. Men jag har i alla fall hottat upp min mobil som ni ser. Och köpt 110 Yes powerdrops. Sjukt ekonomiskt. Och tråkigt. Nu blir det soffläge i nyköpta mysbyxor. Det enda som saknas är att vi bodde i husvagn på GeKås camping så vore vi kompletta. 



Finbesök

Den 2013-03-12, kl 20:11:27
Filed in Allmänt, Träning | Kommentarer: 1

Idag har min fina vän hemifrån varit på besök. Hon har en liten kille som är en månad äldre än lilla N (och en go liten tjej som var hos sin kusin idag). Väldigt mysigt. I sann daglediganda så fikade vi och gick sedan en promenad ner till stan och tittade i leksaksaffärer. Låt mig nu bara erkänna att jag tycker att vanliga plastleksaksaffärer är sjukt trist. Tyvärr lila N. Men jag skall jobba på det lagom tills dess att du börjar önska dig sådant. Eller så får herr F sköta inhandlandet. Eller inte... Beror på hur ekonomin skall se ut efter presentinhandlande. Men jag gillar ju i alla fall Ullared. Alla avdelningar utom ridsport och textilier (för där har till och med jag tröttnat). Så det skall nog lösa sig ändå.

 

Lilla N var också med, men honom gömde vi under filten.
 

Sedan började jag skriva en annan sak, men det var så sjukt ointressant att jag var tvungen att radera det. Nu är det illa med mig... Det som kommer nu är inte mycket bättre, men i alla fall. När herr F kom hem från jobbet for vi faktiskt till Skatås, hyrde joggingvagn och gav oss i kast med åttan. Dålig idé! Himlen öppnade sig och vintern återkom strax efter halva varvet. Mina ben, som redan innan kändes som två betongpålar, ville bara lägga sig ner och vänta tills vårens återkomst. Japp, jag tog mig vatten över huvudet. Men vi kom runt till slut och efter världens längsta dusch och god middag så är jag nu åter människa. Vid nästa träning skall jag tänka på att jag inte är så vältränad som jag önskar och inbillar mig, innan jag väljer runda. Dagens visdomsord! 


Ljuvliga liv

Den 2013-03-11, kl 09:37:41
Filed in Hemmafrun funderar | Kommentarer: 1

Morgonkaffet, GP, solen som lyser in genom de nyputsade (inte) fönstren och lilla N som leker i sitt rum. Kan morgonen bli bättre? Detta är något jag verkligen kommer sakna om en månad när jag är tillbaka på jobbet. Då är det istället äckligt automatkaffe (förvisso gratis), solen som lyser in genom de ännu smutsigare fönstren, någon upprörd röst på telefonsvararen och kollegor som susar förbi dörren. Inte lika mysigt. Men bra ändå.


Återkomsten

Den 2013-03-10, kl 20:43:34
Filed in Hemmafrun funderar, Resa | Kommentarer: 1
God afton vänner (och eventuella av annan sort än vänner)!
Jag är ledsen för lång frånvaro  men efter semestern var jag helt enkelt för lat för att sätta igång igen. Men nu tar vi nya tag. En månad kvar av det ljuva (?) hemmafrulivet och sedan börjar arbetet igen. Alltså, vad mycket dubbla känslor detta väcker. Å ena sidan längtar jag efter att få sitta på mitt kontor, mina arbetsuppgifter (i alla fall många av dem), att min kompetens (som inte endast innehåller barnsånger och information om vilka barnvagnar som är bra) efterfrågas, att ha kollegor och faktiskt även rutiner. Å andra sidan kan jag inte fatta hur jag skall klara mig utan lilla N nio timmar per dag. Det svider sannerligen i mammahjärtat. Men jag är glad att han skall få tillbringa mycket tid med sin pappa. Jag skall hur som helst maximera sista månaden med trettioårsfirande, gemensam ledighet, påsk, Ullared, intensivumgås med de andra daglediga, promenera och inte minst pussa på lilla N ett par timmar per dag. 
 
Tänkte även ge en liten rapport från semestern. Vi var en vecka i Egypten på riktig svenne banan-semester. Fantastiskt skönt! Vi bodde på all inclusive precis vid stranden men pool, vattenrutschkana  konstant kaloriintag och underhållning. Dagarna gick ut på att ha all tid i världen till att busa och mysa med lilla N, ligga och njuta i solen, läsa den oändliga boken (tredje semestern med samma bok tydligen...), umgås med utökade familjen, spela spel, bada och äta så klart  En av dagarna åkte vi på snorkeltur. Helt fantastisk dag. Underbart väder, bra snorkling och på vägen tillbaka såg vi havssköldpaddor från båten. Vilken grej! En annan dag åkte vi ring efter motorbåt. Herr F och jag tjöt av lycka. Jag fick även åka med ett par varv i båten. När jag krampaktigt höll fast i handtagen för att inte flyga ur undrade killen som körde varför jag inte tog mer kort. Men hallå, jag skulle ju trillat i vattnet om jag ens tänkte tanken att släppa handen. (Japp, det var det mest spännande på hela resan. Men erkänn att det låter lockande.)
 
 
 
 
En väldigt lyckad vecka. Sedan skall jag glatt erkänna att lika skönt som det är att åka på semester, lika skönt är det att komma hem. Att äta samma frukost som alltid i sitt eget kök iklädd morgonrock och fula fluffiga, rosa tofflor slår faktiskt hotellfrukosten. Detta trots att den innehöll både fruktsallad  pannkakor och fem sorters flingor. Plus friterade grönsaksbollar. De saknar jag kanske ändå lite... Sedan börjar jag snart längta till nästa resa. Mer semester åt folket!