Hej söndag

Den 2013-06-30, kl 22:54:35
Filed in Hemmafrun funderar | Kommentarer: 2

Det tog 30 år, men sen lärde jag mig att gilla att vara hemma och dra en hel dag. Nästan. Men att inte göra något, det har jag inte kommit till än. Mor min har säkert sagt hundra gånger att det är nyttigt för mig att ha tråkigt. Må så vara, men hur kul är det? Så någonstans mittemellan. Lite dötid, men även fika med vänner och fix i lägenheten har hunnits med denna dag. Hejja söndagar, den som ändå kunde få lite fler sådana.


Ensam hemma

Den 2013-06-27, kl 08:41:33
Filed in Allmänt | Kommentarer: 3

Idag åkte lilla N och herr F till stugan. Aka landet. (Sjukt svårt med vad det ska kallas. Viktigt problem ändå. Mohaha...) Så till imorgon kväll är jag herre på täppan. Känns riktigt gött. På schemat står squash (enligt lillasyster i alla fall), flera avsnitt House och fil till middag. Jag vet minsann hur man roar sig!


Soffhäng

Den 2013-06-23, kl 21:58:00
Filed in Träning, Utflykt | Kommentarer: 0
Sitter i bilen på väg hem från stugan och laddar för soffhäng med maken. Bästa sättet att avsluta en hejdundrande helg på. 


Midsommarafton fortsatte bra, förutom en paus i trafiken orsakad av en vilsekommen barack. Dans kring midsommarstången (ja, vi hade ju vanan inne), god mat, mycket snask, femkamp, fullträff med luftgevär (ja, jag är omåttligt stolt), goda vänner och en ljus natt. Underbart!

Midsommardagen bjöd på kusinhäng i Träslösläge i finaste 50-talshuset hos storkusinerna med grill, surf för vissa och musik. Idag har jag slått rekord på milen (ytterligare lite skryt, men det är ju det jag har min blogg till), våfflor, båttur, cykeltur med lilla N som tyckte jag var i vägen för hans ratt (aka min sadel) och mer go mat. Nu är årets midsommarhelg nästan slut. Vi tackar för en försmak av sommaren och semestern och laddar för en ny vecka på jobbet.

Laddad och klar. Nu blir det natt!

 

 

 


Glad midsommar

Den 2013-06-21, kl 17:59:00
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0

Midsommaren firad i husvagn på sommarstugans gräsmatta med härliga släkten. Började dagen med ett morgondopp i havet och sedan sitta på en bänk i solen medan lilla N åt sten. Mums! Springtur med lillasyster, kaffe, kransbindning, lunch, dans vid midsommarstången och jordgubbstårta. Nu är herr F och jag på väg till festligheter i Fiskbäck och lilla N fortsätter fira med mormor, sina favoritsysslingar och resten av gänget

 

 

 

 

Över och ut!


Trettio år

Den 2013-06-19, kl 22:17:30
Filed in Allmänt, Årskrönika | Kommentarer: 2
Jag trodde att jag hade fina bilder från när jag fyllde det magiska och viktiga 30. Det hade jag inte, så här kommer istället en summering från de senaste tio åren som gått. Håll till godo vänner. (Psst... Bilder från festen är på väg, misströsta icke)
 
20 år - 2003
Reser runt i Europa och Thailand med fina fru B, då fröken R.
 
21 år - 2004
Går folkhögskola och blir till allas förvåning (inklusive min) ihop med herr F efter en aningen tuff start. Bland det bästa jag gjort. Att bli tillsammans med honom alltså.
 
22 år - 2005
Flyttar till första egna lägenheten i Göteborg med fröken R (numera fru B) och börja plugga till socionom.
 
23 år - 2006
Förlovar mig med han som visade sig vara mitt livs kärlek. 
 
24 år - 2007
Gifter mig med ovanstående. Flyttar in i en studentlägenhet med babyblå golv och matchande detaljer överallt.
 
25 år - 2008
Gör en lyxig månad i Thailand med herr F och blir sedan utmanad av S att åka en månad till Indien och skriva uppsats. Hurra för vänner som utmanar en! Flyttar till en ny lägenhet med förstahandskontrakt. 
 
26 år - 2009
Blir färdig socionom, får mitt första jobb, första semester och första fasta lön. Får min drömlägenhet i femtiotalshus nära stan.
 
27 år - 2010
Fixar med lägenhet, reser och gör sånt gemene man gör mest. Besöker lillebror i Hemsedal ett antal gånger.
 
28 år - 2011
Spenderar semestern som volontär tillsammans med herr F i Nicaragua och gör repris på föregående års Hemsedalsturer. Hejja norska fjällen.
 
29 år - 2012
Herr F fyller det stora 30 och lilla N kommer till världen. Lever bebisliv, drar runt lilla N runt halva Sverige, tar en tur till London för att se Fantomen på Operan och skaffar en större lägenhet på första plan. 
 
30 år - 2013
Jag fyller 30 år! En väldigt viktig person försvinner, men är tacksam för alla de andra fantastiska människorna som finns kvar i mitt liv. 
 

Sommarlunch

Den 2013-06-18, kl 12:42:11
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0

Idag har vi haft sommarlunch med jobbet på Långedrags värdshus. Väldigt trevligt! Vi fördröjer återfärden något med lite sol på trappan utanför.


Lycklig tjej

Den 2013-06-16, kl 23:23:08
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0

En lycklig tjej/kvinna/vadmannuräknassomefter30har gått ner för landning. Späckad helg med landet, Marstrand, korvkalas, trettioårsfiesta och tydligen också mitt eget trettioårsgalej! Tack alla finfina gäster och festfixare. Nu ska här sovas, men bilder och annat kommer inom kort. Eller inom långt.


Landsbygdsidyll & korvstoppning

Den 2013-06-14, kl 18:08:02
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0

Dagen bjuder bland annat på landsbygdsidyll, korvstoppning och lekstund för lilla N och finaste fru M medan vi skötte viktiga åtaganden. Ikväll ska korven grillad med ett gäng snyggingar. Hej hopp - nu är det fredag!


...

Den 2013-06-13, kl 22:21:00
Filed in Allmänt | Kommentarer: 1

Alltså rubriker. Hur svårt kan det vara egentligen? Och hur snabbt går tiden? Jag har tagit helg igen. Så var det med det.

Söndagskvällens bg-avslutning var perfekt på solig altan med fina vänner och hemmagjorda hamburgare. Vi hade också en perfekt premiärtur med båten tidigare i helgen. Solen sken, alla var taggade och vi var fina i våra flytvästar. (Tycker ni inte att flytvästbilder är de bästa förresten? Det säger i alla fall en klok kvinna jag känner...) Sedan att båten inte lämnade hamnen är en helt annan femma.

Helgen som kommer bjuder på korvstoppning, dubbla fester och besök på landet. Vilket bara är ett axplock av allt trevligt vi ska göra i vårt perfekta lilla liv. Så atte... Sov sött!


Teknikens under

Den 2013-06-09, kl 16:24:15
Filed in Hemmafrun funderar | Kommentarer: 0

Gårdagens inlägg blev unset försenat på grund av teknikens under. Japp, jag skyller ifrån mig. Helt ogenerat.

Idag (riktiga idag) har herr F och jag haft ett uns egentid och varit i Varberg och druckit kaffe på terassen. Inte dumt alls. Lilla N lekte trädgårdsmästare med sin mormor under tiden. Hurra för familjen. Nu - BG-avslutning och grill på familjen Ts altan.


Lördagkväll

Den 2013-06-09, kl 16:18:10
Filed in Hemmafrun funderar | Kommentarer: 0

Dålig thriller på bonna-TV, chips och dip, kolla insta varje kvart för att följa alla andra som roar sig på bröllop, solnedgång över Klosterfjorden och sällskap av herr F och mor min. Inte illa alls!

Igår var utökade familjen här. Båttur, grill och häng. Stugan är vårt lilla paradis. Över och ut!


Långledigt

Den 2013-06-06, kl 23:03:49
Filed in Hemmafrun funderar | Kommentarer: 0

Jag tror ni har fattat vi dethär laget att jag diggar extra helgdagar. Nationaldagen är inget undantag. Lillfredag på onsdag blir till extralördag på torsdag. Sedan ska jag vara ledig imorgon också. Tyvärr av en sorglig anledning, men ändå.

Åter till nationaldagen. Vi träffade upp kompisar i Slottsskogen och hade picknick till tonerna av Göteborgsymfonikernas konsert. På kvällen blev det spontanutflykt till havet med fina S och hennes familj. Hela min familj badade. Inklusive lilla N. Kvällen avslutades med finpizza från Cyrano. Mums. Nu laddar vi för imorgon. Ett sista avsked ska tas av en av de finaste människorna jag någonsin mött.


Snabb som blixten

Den 2013-06-05, kl 08:34:36
Filed in Utflykt | Kommentarer: 0

När jag cyklar till jobbet är jag snabb som blixten. Vinden viner runt min fräcka hjälm (ja, jag har hjälm. Sahlgrenskabacken är ju ett hot mot min person). I alla fall i mitt huvud. Härom dagen blev jag dock omcyklad av en äldre dam med blågrått hår och sådana beige sandaler med beige sulor. Aj aj aj... Men jag tänker inte låta mig nedslås utan bytte idag till snabba skor så kanske det skulle bli bättre. Men idag blev jag omcyklad av flera personer i snabba tights. Tror ni att det är det som är felet? Trots att mina ser ganska snabba ut... Så antingen får jag byta byxor eller fortsätta att bara vara snabb inne i huvudet.


Pyamasparty

Den 2013-06-04, kl 09:41:28
Filed in Utflykt | Kommentarer: 0

Yay för pyamas på jobbet. Allt blir lättare då. Speciellt att jobba till halv sju. Efter jobbet igår åkte vi hem till (aka våldgästade) familjen N i Fiskebäck och grillade. Trevligt värre. Lilla N hängde i sandlådan och lekte med det oerhört läckra Barbiehästen. Ren och skär glädje. Jag förstår honom. Nu blir det lång-tisdag på jobbet. Jag har laddat med löptur och mycket matlådor. Bring it on!


Söndagskväll

Den 2013-06-02, kl 22:06:11
Filed in Utflykt | Kommentarer: 1

Söndagskväll är förmodligen veckans bästa kväll och lite smått helig i vår familj. Soffa, TV och mys. Gött. Men innan dess har vi hunnit med kyrkan, hamnfestivalen och födelsegalej. Plus ny färg på gelénaglar. Jag är redo för en ny vecka.


Jag vet inte om ni hört det...

Den 2013-06-01, kl 20:52:39
Filed in Utflykt | Kommentarer: 3

...men sommaren är här. Klockan är nio och solen värmer fortfarande. Hela familjen har badat och det var en ytterst motvillig lilla N som lämnade vattenbrynet tidigare idag. Ryktet säger att Göteborg bjudit på regn och jag vill bara säga att Espevik endast bjudit på strålande sol. Såatte...


Mini-weekend

Den 2013-06-01, kl 13:47:21
Filed in Utflykt | Kommentarer: 0

Mini-weekend i stugan. Ja, jag vet att det heter helg i vanliga fall, men weekend låter lyxigare. Syster och jag har sjungit på ålderdomshem och nu har herr F och jag shoppat loss i charken för finlunch. Här roar vi oss kungligt. Ha det gött i solen. Eller inne bakom nerdragna persienner om det känns bättre. Bye!